Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna

67-200 Głogów, ul. Piotra Skargi 4

Światowy Dzień Zdrowia 2015 - Bezpieczeństwo żywności

Tematem przewodnim tegorocznego Światowego Dnia Zdrowia jest Bezpieczeństwo Żywności. Wszelkie informacje oraz materiały przygotowane przez Światową Organizację Zdrowia są dostępne na stronie WHO pod linkiem:

http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2015/event/en/

Ponadto informacje i materiały na temat obchodów Światowego Dnia Zdrowia będą sukcesywnie udostępniane również na stronie internetowejBiura WHO w Polsce do odwiedzenia której serdecznie zapraszamy:

http://www.who.un.org.pl/

Światowy Dzień Zdrowia jest obchodzony co roku 7 kwietnia, w rocznicę powstania Światowej Organizacji Zdrowia. Każdego roku WHO wybiera jako temat przewodni inny obszar priorytetowy ważny z punktu widzenia zdrowia publicznego - w tym roku jest to Bezpieczeństwo Żywności. Światowy Dzień Zdrowia 2015 jest okazją do przypomnienia i podkreślenia roli jaką zarówno rząd jak i rolnicy, producenci czy sprzedawcy, ale także każdy z nas, jako konsument, odgrywa w zapewnieniu bezpieczeństwa tego, co trafia "z pola na nasz stół".

Informacje i materiały przygotowane przez Światową Organizację Zdrowia oraz PSSE w Głogowie dostępne w załączniku.